Vad kul att ni har hittat hit!

Vi som står bakom Ex Amino's heter Madeleine och Jennifer, mor och dotter.
Madeleine bor i ett hus i södra Stockholm med stor inhängnad tomt där hundarna kan vistas lösa och vi har mycket skog/natur omkring där vi bor. Jennifer bor sedan 2020 i egen lägenhet ca 5min från huset. Vi har uppfödningen tillsammans och valparna växer upp hemma i huset. 
Våra hundar är familjemedlemmar! Dom bor med oss i huset, får sova i våra sängar och ligga i soffan.
 Vår första Eurasier kom in i vårt hus 2005 och 2011 hade vi vår egna första eurasierkull. Vårt kennelnamn blev godkänt December 2009 och Ex Amino's betyder av kärlek/från hjärtat på latin vilket vi tycker passar så bra då vi verkligen gör detta med kärlek för rasen och till minne av vår första eurasier Ella som tyvärr lämnade oss i allt för tidig ålder.

Madeleine har gått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning och var den som startade Ex Amino's, Jennifer kom med i kenneln när hon hade åldern inne år 2015. Jennifer är utbildad Djurvårdare på Nivå 3 och har arbetat i många år på djursjukhus, hon kan därmed bidra med massa kunskap. Ett av hennes favoritämnen är genetik och det är väldigt kul då det är en viktig del när man avlar.

Vår ras är väldigt ung och frisk, det är viktigt att vi bibehåller det så. Därför är det viktigt att vara noga att avla på hundar med god mental

samt fysiskt hälsa. Vi strävar efter att avla fram sunda samt friska hundar. Valparna får växa upp i vårt hus tillsammans med våra hundar

och oss andra. För våra valpköpare kommer vi att ha valpträffar och självklart där även blivande valpköpare är välkomna att deltaga!

För oss finns det inga dumma frågor utan vi kommer att finnas där som stöd om det behövs, alltid!
För oss är det så viktigt att våra valpköpare känner sig trygga med att kunna kontakta oss om vad det än gäller.Vi lägger ner mycket tid i vår planering av en valpkull och vi sätter alltid hälsan på våra egna hundar främst. Vi tränar och går vardagslydnaskurser med alla våra hundar. Ibland åker vi iväg på utställningar eller andra träningar/tävlingar som bland annat rallylydnad och agility. 


Är ni nyfikna på rasen och vill komma i kontakt med oss så tveka inte att höra av er, läs gärna under "Köpa valp från oss" där ni kan få många svar på eventuella frågor.


// Madeleine & Jennifer

 

Kontakta oss:

 

eurasier@examinos.se

Hem/Madeleine: 0707786565

Jennifer: 0734216543

Pga av Jennifer's varierande arbetschema kan det vara enklast med mail eller sms kontakt först om vi ej nås per telefon!