Är du intresserad av att skaffa din framtida familjemedlem från oss?


Vårt krav är att man väl känner till rasen och har träffat flera individer innan kontakt. Ett bra tips för att få träffa fler individer, kolla på Svenska Eurasierklubbens hemsida och hitta någon promenad eller annan aktivitet som annordnas för eurasier där du/ni bor så ni får chansen att bekanta er med andra ägare och flera hundar. Finns även vissa privata FB grupper.

Om du nu är säker på att rasen är rätt så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.


Först och främst så vill vi få lära känna dig/er. En presentation i mail eller på telefon där du/ni kan berätta för oss vad just ni har att erbjuda en valp och vad era planer med hunden är. För oss ska det kännas rätt att valpen får komma till ett tryggt och stabilt hem där den får den kärlek och tid som den förtjänar. Men det är också självklart att det ska kännas bra för er valpköpare vad gäller oss, våra hundar samt hur vi bor och därför kommer vi att vilja träffa er innan ett eventuellt köp.

Vi gör allt för att lägga en så bra och trygg grund för valpen under dom första 8 veckorna hos oss, men sedan är det upp till dig/er att träna vidare med uppfostran, kärlek och bygga ett gott samspel mellan dig, hunden och omvärlden. Valparna blir väl omhändertagna och får socialiseras med oss och våra stora hundar. Valparna föds och bor med oss i huset och har tillgång till att vara ute i en större inhägnad valphage men också på vår stora tomt under kontrollerade former.

Hos oss är det bra att veta att man inte får bestämma själv vilken valp man vill ha, det gör vi tillsammans för att individen ska passa dig/er på bästa möjliga vis utifrån erfarenhet, mål, ålder och ibland andra aspekter.
Valet av valp bestäms vid tidigast 6-7 veckors ålder.

Våra valpar föds upp här i vårt hem och vi gör vårt bästa för att föda upp mentala och sunda individer och eftersträvar att följa den exteriöra standarden.

Valparna är registrerade i Svenska Kennelklubben, dom har stamtavla. Dom levereras ID-märkta (chip), vaccinerade och besiktigade.
Dom är dolda-fel-försäkrade i 3 år från leveransdatumet. Men den enskilda valpen ska ha en försäkring och vi säljer ej iväg en oförsäkrad valp, dvs försäkringen ska vara tecknad eller tecknas hos oss innan valpen flyttar.
Givetvis hjälper vi till med att välja just rätt försäkring för er och valpen!

Valparna är leveransklara vid 8 veckors ålder och vi bestämmer tillsammans ett leveransdatum som passar er och oss. Önskar du hämta valpen senare än 8 veckor måste det passa oss och ska därför avtalas i god tid om den möjligheten finns.
Vi säljer inga valpar på avbetalning!

Att köpa en hund är något som ska vara genomtänkt, det är kostsamt, inte bara en engångssumma för själva köpet. Hunden ska ha mat, träning, hälsoundersökas och kan behöva att akut vård. Tänk genom noga att du har tid, vilja och kan erbjuda en valp ett tryggt och stabilt hem för den att växa upp i.


Vi vill det absolut bästa för våra valpar och att vi ska kunna bedriva en god avel med fokus på en sund framtid för rasen, så har vi en stor önskan och förutsätter att du vid en ålder mellan 18-24 månader låter din hund röntgas på höfter och armbågar och även kollar patellan (knä). Information om det skickar vi med när valpen flyttar.

Hör gärna av dig på telefon eller via mail om du/ni är intresserad och har frågor om våra hundar och rasen.
Besök hos oss görs efter kontakt så ni får träffa oss och våra hundar samt se hur vi bor! 
Tveka inte att ställa oss frågor om ni undrar över något.

Vi önskar att få följa våra valpar på deras resa i livet, vi vill ha en god kontakt med dig som valpköpare och du ska känna dig trygg med oss! Vi önskar att våra valpköpare kommer på våra träffar som annordnas (alla gånger kan man inte), vi önskar bilder och uppdateringar hur det går. Vi vill veta att dom har det bra!


Varma hälsningar, Madeleine och Jennifer
Och vill du veta mer om oss och bakgrunden till Ex Amino's kan ni läsa mer under "Om oss"